A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копичинецька міська рада
Kopychyntsi City Council

!!! Верховна Рада 6 грудня 2019 року прийняла Закон № 361-IX, який зобов'язує всіх юридичних осіб подати державному реєстратору оновлену інформацію про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності компанії. Закон набере чинності 28 квітня

Дата: 03.02.2020 11:33
Кількість переглядів: 718

Фото без описуВерховна Рада України 06 грудня 2019 року прийняла Закон України № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі-Закон), який зобов'язує всіх юридичних осіб подати державному реєстратору оновлену інформацію про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності компанії. Закон набере чинності 28 квітня 2020 року.

- Інформація про кінцевих бенефіціарних власників повинна містити: прізвище, ім'я, по-батькові, дату народження, країну громадянства, серію і номер паспорта громадянина України або паспортний документ іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), а також повне найменування та ідентифікаційний код (для резидента) засновника юридичної особи, в якій ця особа є кінцевим бенефіціарним власником, характер і ступінь бенефіціарного володіння.

- Закон також передбачає обов'язок розкривати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників при державній реєстрації юридичної особи та при проведенні державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, шляхом подання державному реєстратору додаткових документів, а саме:

- структуру власності за формою і змістом, визначеними відповідно до законодавства;

- витяг, виписку або інший документ з торгового, банківського, судового реєстру, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні його місцезнаходження;

- нотаріально завірену копію документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником.

- Крім того, після вступу Закону в силу, компанії повинні будуть щорічно, протягом 14 календарних днів, починаючи з наступного року з дати державної реєстрації юридичної особи, подавати вищезгаданий пакет документів і відповідну заяву для підтвердження відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

- Також, відповідно до Закону, юридичні особи зобов'язані підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника і структуру власності в актуальному стані, оновлювати її і повідомляти державному реєстратору про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення.

- Компанії, зареєстровані на момент набрання чинності Законом, зобов'язані подати оновлені дані про своїх кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності протягом трьох місяців з дня затвердження відповідної форми і змісту структури власності уповноваженим державним органом.

- За неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника Законом передбачено накладення штрафу на керівника юридичної особи в розмірі від 17 000 до 51 000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь