A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копичинецька міська рада
Kopychyntsi City Council

Увага! Уряд знову змінив карантинні заходи

Дата: 10.04.2020 16:10
Кількість переглядів: 443

Фото без опису

8 квітня Кабмін знову уточнив перелік об'єктів, які можуть працювати під час карантину, а також категорії громадян віком 60 років і більше, які не підлягають самоізоляції.

Так, постановою КМУ від 08.04.2020 р. № 262 - https://www.kmu.gov.ua/…/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-ka… передбачено, що заборона на ведення дільності під час карантину не поширюється на роботу суб’єктів господарювання з:

- надання послуг хімчистки,
- поштової та кур’єрської діяльності,
- будівельних робіт,
- робіт із збирання і заготівлі відходів діяльності.

Увага! Правку щодо дозволу роботи магазинів будматеріалів прибрали з Постанови №262. Про це свідчить опублікований її варіант. Тож цей вид діяльності й далі під забороною.

Також виключено уточнення, що засобами зв’язку та телекомунікацій (в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію) можна торгувати лише в спеціалізованих магазинах, які обов’язково повинні мати прямі контракти з операторами зв’язку.

Крім того, уточнено, що особами, які потребують самоізоляції, є, зокрема, особи, які досягли 60-річного віку, крім осіб, на яких поширюється дія Закону “Про запобігання корупції”, військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:

  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної, нафтохімічної, машинобудівної промисловості, гірничо-металургійної галузі, галузях транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, галузі оборонної промисловості;
  • мають безперервний промисловий цикл;
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  • включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

Також постановою затверджено Порядок проведення обов’язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсерваторів (ізоляторів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь