A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копичинецька міська рада
Kopychyntsi City Council

Формування безпечної поведінки у громаді сприятиме збільшенню кількості людей, які отримають допомогу

Дата: 22.12.2020 16:30
Кількість переглядів: 1104

Сьогодні перед органами місцевого самоврядування стоять нові завдання пов’язані з викликами сьогодення. Завдяки налагодженій взаємодії з представницями громадської організації «ТМЖК «Відродження нації»  сьогодні у громаді змінюється відношення до проблеми торгівлі людьми. Соціальна робота, яка проводиться, сприяє зміні стереотипів і формуванню безпечної поведінки в суспільстві.

Робота з ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми дуже важлива для громади. У нашій громаді, як у кожній громаді Тернопільщини є чимало мешканців, які мали досвід перебування за кордоном. Не всі мають успішний досвід заробітчанства.

Як допомогти співгромадянам, які планують виїхати на роботу з метою працевлаштування чи вже повернулися і мають негативний досвід?

Фото без опису

Завдяки проведеним робочим зустрічам, обговорюються питання порядку інформування жителів громади щодо дій у разі виявлення випадків торгівлі людьми, опрацьовується інформація щодо стану протидії торгівлі людьми у громаді, наявності соціальної інфраструктури, на базі якої може надаватися допомога постраждалим  у разі їх виявлення, наявності та чисельності груп ризику торгівлі людьми, вивчаються нормативні документи в частині здійснення діяльності з протидії торгівлі людьми, готуються рекомендацій щодо внесення відповідних доповнень до посадових інструкцій фахівців із соціальної роботи та планується подальша робота з протидії торгівлі людьми.

Фото без опису

За оцінками експертів, у будь-який момент часу за кордоном перебувають близько трьох мільйонів українських трудових мігрантів. З 2012 року Міністерство соціальної політики надало статус постраждалого від торгівлі людьми 1009 особам. Щорічно Міжнародна організації з міграції (МОМ) виявляє понад  1 000 громадян  України, постраждалих  від торгівлі людьми (1345 постраждалих у 2019 році, з них 68% чоловіків, 32% жінок), які зазнали різних видів експлуатації. Кількість людей, які готові прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном зростають. Випадки вербування онлайн частішають. Міграційні настрої, а з ними і вразливість до торгівлі людьми, не дивлячись на пандемію, посилюється.

Фото без опису

Сьогодні, враховуючи ситуацію з СOVID-19,  дуже важливе забезпечення   доступної  інформації до кожного, хто її потребує. Під час роботи мобільних консультативних пунктів, працівники «ТМЖК «Відродження нації» мали можливість надати інформацію про правила безпечного перебування та працевлаштування за межами України та відповісти на запитання пов’язані з виїздом,  ознайомитися з історіями осіб, які були свідченням використання шахрайських схем.

Фото без опису

Для мешканців громади є важливим ресурсом Національна гаряча лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, яка з 2006 р. за підтримки Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні. Консультанти лінії роз’яснюють поняття торгівлі людьми, надають контакти структурних підрозділів Національної поліції, що займаються розслідуванням злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми в Україні та вичерпну інформацію стосовно того, яка державна і недержавна допомога для постраждалих від торгівлі людьми  існує в Україні.

Змінити відношення до проблеми, посприяти постраждалим від торгівлі у відновленні прав і отриманні належної допомоги від держави та Представництва МОМ в Україні можна лише працюючи разом.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

527.org.ua – електронні консультації (форма «Задати питання»)

Графік роботи гарячої лінії: щоденно з 08:00 до 20:00
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь