A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копичинецька міська рада
Kopychyntsi City Council

Відділ соціального забезпечення №3 УСЗН Чортківської РДА повідомляє, що З 1 ТРАВНЯ 2021 РОКУ ЗМІНЕНО УМОВИ НАДАННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ

Дата: 03.07.2021 16:40
Кількість переглядів: 2802

Постановами Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та від 19 травня 2021 року № 505 «Деякі питання призначення субсидій» з 1 травня 2021 року змінено умови надання житлової субсидії.

Рішенням Уряду передбачено, що  Домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, буде проведено автоматичне перепризначення субсидії.

Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі прийматиметься органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше).

Таким чином, призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Таким домогосподарства для  призначення житлової субсидії необхідно  подати нову заяву та декларацію.

Всім громадянам, які звернуться до 30 вересня 2021 року за їхнім бажанням житлова субсидія буде призначена з 1 травня 2021 року.

З урахуванням змін житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто із членів сім’ї або складу домогосподарства:

  • Протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії купив земельну ділянку, квартиру (будинок), інше нерухоме майно, транспортний засіб (механізм), цінні папери та інші фінансові інструменти, віртуальні активи, будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку, здійснив платіж(платежі), що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно та /або транспортні засоби(крім об’єктів спадщини та дарування), здійснив внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації,платив (одноразово) будь-які роботи або послуги, надання поворотної/ безповоротної фінансової допомоги, позики, надання благодійної допомоги на суму, яка на дату операції перевищувала 50 тис. грн.
  • На 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти, загальна сума яких перевищує 100 тис. гривень.
  • Володіє житловим приміщенням загальна площа якого перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування; житлових приміщень, на які оформлено два і більше окремих особових рахунки на оплату житлово-комунальних послуг, за умови, що загальна площа частини або окремого житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 130 кв. метрів для квартири, 230 кв. метрів для індивідуального будинку; житлових приміщень, якими забезпечено за рахунок державного чи місцевого бюджету осіб з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, які пересуваються на візках).
  • Протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.
  • Перебував за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку).
  • Не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією ДПС та Пенсійного фонду та не мав жодних доходів, що враховуються при призначенні субсидій. Або ж мав середньомісячний сукупний дохід менше ніж розмір мінімальної заробітної плати. Також субсидію не призначать, якщо за таку особу не сплачено єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у період, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.
  • Має у власності транспортний засіб, що підлягає державній реєстраціїї, з року випуску якого пройшло менше 5 років(крім мопеда та причепа) або якщо є більше одного транспортного засобу,що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше 15 років.
  • Має заборгованість із сплати аліментів понад 3 місяці.
  • Не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії.
  • Наявна простроченої понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії ( на даний час 340 грн).
  • Має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості,  на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі.

Відповідно до внесених змін з 1 травня поточного року житлові субсидії не будуть призначатись за рішенням комісії, що були утворені при райдержадміністрації, а на загальних підставах.

Якщо до внесених змін, органи  соціального захисту населення при розгляді документів на призначення житлової субсидії, враховуючи житлово-побутові умови проживання, складну ситуацію, що склалась в конкретній сім’ї, як виняток, за рішенням комісії призначали житлову субсидію такій сім’ї, то після внесених змін така норма відсутня.

Надалі ж житлова субсидія призначатиметься на загальних підставах (на понаднормову площу житла, з урахуванням осіб, що проживають разом, за наявності розділених особових рахунків тощо).

Додатково повідомляємо, що житлова субсидія з 1 травня 2021 року надається громадянам у грошовій готівковій формі шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в уповноваженому банку, чи виплачується йому готівкою через відділення організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання.

З огляду на вищевикладене, з метою в подальшому отримання житлової субсидії, рекомендуємо вищезгаданим категоріям громадян подавати нову заяву та декларацію для призначення житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в зручний спосіб:

  • через уповноважену особу виконавчого органу сільської, селищної, територіальної громади; посадових осіб центру надання адміністративних послуг;
  • в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, або Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Додаткові роз’яснення щодо порядку призначення житлової субсидії можна отримати до відділу соціального забезпечення №3 управління соціального захисту населення Чортківської РДА за телефонами: 2-18-93; 097 515 7963.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь