A A A K K K
для людей із порушенням зору
Копичинецька міська рада
Kopychyntsi City Council

Перелік документів для реєстрації місця проживання дитини до 14 років

Дата: 18.03.2024 09:06
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Закон України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Закон України «Про адміністративні послуги» Закон України «Про надання публічних (електронних послуг) щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»

Постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 року №207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру». Постанова Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 року № 1113 «Про затвердження експериментального проекту щодо спрощення проекту перевірки факту оплати адміністративних та інших послуг з використанням програмного продукту "check"» . Постанова Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 року № 691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини». Постанова Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 року № 321 «Про затвердження зразка, технічного опису бланка та Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання»

Перелік необхідних документів:

1) заява (формується та роздруковується працівником центру);

2) свідоцтво про народження (реєстрація дітей, як є іноземцями, здійснюється за наявності посвідки на тимчасове проживання або посвідки на постійне проживання);

3) квитанція про сплату адміністративного збору або роздрукована квитанція з використанням програмного продукту "check" або інформацію (реквізити платежу) про сплату адміністративного збору в будь-якій формі;

4) заява про зняття з реєстрації місця проживання дитини (у разі здійснення реєстрації одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання (формується та роздруковується працівником центру);

Якщо у свідоцтві про народження дитини віком до 14 років зазначено, що батьки або один із батьків дитини є іноземцем чи особою без громадянства, для реєстрації місця проживання такої дитини вперше, крім зазначених документів, додатково подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування). Державна реєстрація місця проживання новонародженої дитини відповідно до Порядку надання комплексної послуги “єМалятко”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 691 “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини”, здійснюється виключно на підставі відомостей, отриманих в порядку інформаційної взаємодії з Державним реєстром актів цивільного стану громадян.

Місце проживання дитини віком до 14 років може бути зареєстровано за заявою батьків чи одного з них, поданою в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через інформаційно-телекомунікаційну систему органу реєстрації, яка забезпечує функціонування реєстру територіальної громади. Реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється виключно за умови, що така реєстрація здійснюється за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них. Реєстрація місця проживання дитини віком до 14 років в електронній формі здійснюється виключно на підставі заяви, поданої в електронній формі, без подання інших документів, передбачених Правилами реєстрації місця проживання.

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами згода батьків на реєстрацію місця проживання дитини віком до 14 років підтверджується їх кваліфікованими електронними підписами або засвідчується кваліфікованим електронним підписом нотаріуса. Відомості щодо прізвища, імені, по батькові (за наявності) дитини, батьків чи одного з них, номера та серії свідоцтва про народження дитини, зазначені в заяві, перевіряються на відповідність даним Державного реєстру актів цивільного стану громадян, які з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг передаються до інформаційно-телекомунікаційної системи МВС.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник, якщо інше не встановлено судом. Законним представником дитини додатково подаються: документ, що посвідчує особу представника, документ, що підтверджує повноваження особи, як законного представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини – батьками (усиновлювачами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь