Копичинецька громада
Kopychyntsi Territorial Community
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Чи можна англійською мовою зазначати інформацію у полях «повне найменування нерезидента» та «місцезнаходження нерезидента» заголовної частини додатка КІК до податкової декларації про майновий стан і доходи?

Дата: 30.05.2024 10:44
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Чи можна англійською мовою зазначати інформацію у полях «повне найменування нерезидента» та «місцезнаходження нерезидента» заголовної частини додатка КІК до податкової декларації про майновий стан і доходи?

 

Відповідно до п.п. 39 прим. 2.1.2 п. 39 прим. 2.1 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючою особою є, зокрема, фізична особа – резидент України, що є прямим або опосередкованим власником (контролером) контрольованої іноземної компанії.

Підпунктом 39 прим. 2 5.2 п. 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт) до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та кваліфікованого електронного підпису.

Форма Звіту, скорочена форма Звіту та Порядок заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого органу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.08.2022 № 254.

При цьому, інформація щодо найменування, місцезнаходження контрольованої іноземної компанії відображається у графах 8, 9 та 13 Звіту таким чином:

у графі 8 Звіту зазначається повне найменування контрольованої іноземної компанії українською мовою;

у графі 9 зазначається повне найменування контрольованої іноземної компанії англійською мовою;

у графі 13 зазначається адреса контрольованої іноземної компанії українською (графа 13.1) та англійською (графа 13.2) мовами.

Форма Декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція) затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 із змінами та доповненнями.

Декларація складається з восьми розділів та дев’яти додатків до неї (п. 1 розд. ІІ Інструкції).

Відповідно до п. 9 Інструкції у додатку КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії» (далі – Додаток КІК), до Декларації зазначаються дані платниками податку – резидентами України, що визнаються контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії.

Додаток КІК заповнюється окремо по кожній контрольованій іноземній компанії.

У заголовній частині Додатка КІК відображаються відомості про нерезидента, зокрема, у полях:

«повне найменування нерезидента» – вказується найменування контрольованої іноземної компанії, яка зазначене у контракті/договорі;

«місцезнаходження нерезидента» – вказується місцезнаходження контрольованої іноземної компанії, яка зазначена у контракті/договорі.

Враховуючи викладене, у полях «повне найменування нерезидента» та «місцезнаходження нерезидента» заголовної частини додатка КІК вказується інформація, яка зазначена у контракті/договорі, українською або англійською мовою.

При цьому, така зазначена інформація має відповідати інформації, відображеній відповідно у графах 8 або 9, 13.1 або 13.2 Звіту.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь